2020-12-03 10:45:00• hírek • Bede Emőke

Kereskényi Gábor: Idén is szeretnénk megszervezni a kézműves vásárt

Fotók: Habarics Zsolt
Fotók: Habarics Zsolt

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, és nem érkeznek újabb szigorítások, idén is megszervezik Szatmárnémetiben a sokak által kedvelt kézműves vásárt, noha való igaz, hogy a járványhelyzet miatt a korábbi évekhez képest visszafogottabb forgatagra kell számítani – erről tájékoztatta a lakosságot Kereskényi Gábor polgármester a City Rádiónak adott interjújában.

Az interjúban Kereskényi Gábor először is köszönetet mondott Szatmárnémeti lakosságának azért, hogy a vesztegzár kéthetes ideje alatt fegyelmezetten betartották a hatóságok utasításait, és a közösség érdekében lemondtak a nyomós indok nélküli jövés-menésről „Köszönet illeti ugyanakkor az egészségügyi dolgozókat, az orvosokat, az asszisztenseket és a kisegítő személyzetet, akik továbbra is a barikádokon vannak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy ezt az időszakot minél hamarabb átvészeljük mindannyian” – tette hozzá.


A koronavírus-statisztikákkal kapcsolatban a város első számú elöljárója elmondta, a fertőzöttek száma konstans csökkenő tendenciát mutat, ám annak érdekében, hogy ez így is maradjon, mindenkinek vigyáznia kell magára és másokra is. „Fegyelmezetten és lelkiismeretesen betartottuk az elmúlt 14 napban az előírásokat, és meg is lett az eredménye. Úgy vélem, hogy ha a következő két hétben is hasonlóképpen járunk el, akkor a számok még jobb tendenciát fognak mutatni, és hamarosan még közelebb kerülhetünk a normális élethez” – fejtette ki Kereskényi.


Van remény a karácsonyi vásárra is


A polgármester arról is beszámolt az interjú során, hogy a karácsony közeledtével szeretnének kézműves vásárt szervezni, bár evidens módon korántsem olyan színes programkínálattal, mint ahogyan azt már az előző években megszokhatta a lakosság. Mint elmondta, a várhatóan december 7-én megnyíló vásár faházikóit a központi parkban tervezik felállítani, ahol már most várja az ünnepre hangolódókat a város karácsonyfája és a látványos díszkivilágítás is. Evidens módon nem lesznek idén nagyszabású koncertek, előadások és színpad sem, viszont a vásár még így is kulcsfontosságú segítséget nyújt majd azoknak a mestereknek, akik minden évben nagy örömmel jönnek el Szatmárnémetibe, hogy hozzájáruljanak az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez.


„Már csak egy szűk hónap van hátra ebből az évből, de még mindig azt mondom, örüljünk annak és adjunk hálát érte a Jóistennek, hogy ez a pusztító járvány nem szakadt ránk még jobban, sőt, úgy tűnik, hogy kilábaló félben vagyunk belőle. De ismételten arra kérek mindenkit, hogy úgy, ahogy eddig tettük, vegyük ezt a dolgot komolyan. Vegyük komolyan, hiszen felelősséggel tartozunk szeretteinkért és polgártársainkért, hiszen a fiatalok és középkorúak nagyon könnyedén átesnek rajta, kevés szimptómával, de láthatjuk azt is, hogy sok polgártársunkat, ismerőseinket, barátainkat, szeretteinket nagyon megviseli a betegség. Továbbra is őrizzük meg tehát azt a fegyelmezett hozzáállást, amiről a szatmáriak eddig is tanúbizonyságot tettek, ugyanakkor bíznunk kell abban, hogy minden rendbe jön, és hamarosan, levonva a megfelelő konzekvenciákat visszatérhetünk a normális életbe” – hangsúlyozta interjújában Kereskényi.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: